Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


J. R. R. Tolkien dünyasında, belki de kendi yaşamından en çok referans aldığı, hepimizi karışık duygulara sürükleyen Beren ve Luthien'in hikayesinde tanıştığımız Carcharoth'a yakından bakalım...

Carcharoth bir kurtadam olarak tanımlanan, bu türün ilki olan Drauglin'in soyundandır. Morgoth kurtlarını elf ve insan etleriyle, kendi elleriyle beslemiştir. Türünün ilki olmasa da Carcharoth, Morgoth'un en büyük, yaşamış en güçlü ve ihtişamlı kurdu olmuştur. 

Morgoth'un değerli kurdu, Carcharoth'un ırkının ilki olan Draugluin ve hizmetkarı Maia Sauron, Huan'a (Önce Celegorm'un kurt köpeği daha sonra Beren ve Luthien'in yanında yer almıştır.) yenildikten sonra Morgoth, Huan'ı öldürebilmek için bir kurt yaratmaya karar verdi ve o kurt Carcharoth oldu. 

Beren, Luthien'in babası Thingol'ün verdiği görevi tamamlayabilmek için Silmarilleri ele geçirmeliydi ve o sırada Silmarilleri tacında, başında, Angband'ın derinliklerinde saklayan Morgoth ile karşılaşmak zorundaydı. Luthien için gerçekleştirmesi gereken bu görevde aşkı için defalarca ölmeyi göze alan Beren, Luthien ve Huan ile Angband kapılarına kadar geldi. Carcharoth'u büyülerle atlatarak içeri girip Silmarili almayı başarsalar da çıktıklarında büyünün etkisinden kurtulan Carcharoth karşılarındaydı. 

Beren Silmaril'in gücüyle Carcharoth'u korkutmak istedi ama tam o sırada Carcharoth Beren'in elini ve elinde tuttuğu Silmarili yuttu. 

Carcharoth acılar içinde kıvrandı. Silmaril Carcharoth'un içini yakıyordu ve kurt acıyla çıldırdı. Kendini acıyla Beleriand topraklarına attı ve geçip gittiği her yeri yakıp yıktı. Bu olay Beleriand topraklarının başına gelmiş en kötü olaylardan biri olarak anılır.

Daha sonra Bin Mağara'ya, Beren ve Luthien'in de içinde bulunduğu Doriath topraklarına yaklaşan Carcharoth'un haberi ile tarihe en tehlikeli hayvan takibi olarak geçen Kurdun Avlanışı başladı. 

İçinde Huan, Mablung, Beleg, Beren ve Thingol'ün bulunduğu grup Carcharoth'u buldu ve plan yaptılar. Ama planları anlamsızdı. Carcharoth Thingol'ün üzerine atladığında Beren de Thingol'ün önüne atladı ve Beren'i korumak isteyen Huan ile Carcharoth arasında korkunç bir dövüş başladı. Tüm bunların sonucunda Huan Carcharoth'u yendi fakat ölümcül yaralar aldı, bu dövüşün sonucunda kendisi de can verdi. Carcharoth'un karnı yarıldı ve Silmaril ele geçirildi. 

Bu avlanış sadece Huan ve Carcharoth'un ölümüyle bitmedi, aynı zamanda Beren'de aldığı yara ile burada ilk defa öldü. Neden ilk defa öldü? Bunun için Beren ve Luthien'in hikayesine bakmamız gerekecek...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]